Antibiyotik Test Kitleri
Antibiyotikler hayvanlarda enfeksiyonları ve kayıpları azaltmak, beslenme esnasında kullanılan yem miktarını düşük tutmak için kullanılan kimyasal maddelerdir. Bazı dönemlerde enfeksiyonun yoğunluğuna bağlı olarak reçete ile yüksek oranlarda kullanılabilmektedir. Bu şekilde ya da rutin antibiyotik kullanımında gıdalarda riski azaltmak için antibiyotik kalıntılarının metabolik olarak atılma süreçlerinin mutlaka beklenmesi gerekir.
Gıdaların üretiminde antibiyotiklerin kullanımı ve bunların gıda maddelerindeki kalıntıları tüketiciler açısından ciddi riskler oluşturur. Antibiyotiklere dirençli mikroorganizmalar ile enfeksiyon, hassas bünyelerde toksisite sorunları bunlar arasında sayılabilir. Tüketici sağlığı dışında bazı gıda maddelerinin daha üst ürünlere işlenmesi esnasında içerdiği antibiyotik kalıntılkarı teknolojik açıdan ve son ikincil ürün kalitesi üzerinde olumsuz etkiler de yaratmaktadır.